Jet2 и TUI спират полети и почивки на остров Родос заради горски пожар; полетите на “Райънеър” се осъществяват нормално
Jet2 и TUI спират полети и почивки на остров Родос заради горски пожар; полетите на “Райънеър” се осъществяват нормално
Slide
Slide
Slide
Slide

Лондон. Британската нискотарифна авиокомпания “ДжетТу” (Jet2) и германският туроператор “ТУИ груп” (TUI group) отмениха всички полети и почивки на гръцкия остров Родос до вторник заради горски пожар, довел до евакуация на хиляди хора, предаде БТА, цитирайки агенция Ройтерс. Двете компании също излязоха със съобщения.

В съобщение на “ДжетТу” в Туитър се казва, че компанията е отменила всички полети и почивки на остров Родос, които трябва да започнат днес (общо пет полета). Авиопревозвачът посочва, че ще изпрати тези самолети до острова без пътници на борда, за да може да върне британски туристи от Родос.

Туроператорът “ТУИ” посочва на своя уебсайт, че всички полети към Родос са отменени до 25 юли включително. Клиентите, които в момента се намират на острова, ще се приберат по план.

Същевременно ирландският авиопревозвач “Райънеър” (Ryanair), който е най-големият в Европа по брой превозвани пътници, съобщи днес, че всички полети до и от остров Родос се осъществяват нормално и не са засегнати от горския пожар, предаде Ройтерс.

Полетите на “Райънеър” до/от летището на Родос в момента се осъществяват нормално и не са засегнати от горските пожари, се посочва в изявление на авиокомпанията в мобилното й приложение, публикувано в 12:07 ч. българско време.

От авиокомпанията посочиха, че ще приемат временните документи за пътуване, издадени от гръцката полиция, както и че ще информират пътниците за всички промени на полетите чрез своето приложение.

Гръцките власти евакуираха около 19 000 души на остров Родос заради горски пожар, който гори шести пореден ден на три фронта. Министерството на климатичните промени и гражданската защита заяви, че това е най-голямата евакуация заради пожар, случвала се в страната. Местната полиция информира, че 16 000 души са евакуирани по суша, а 3000 – по море от 12 села и няколко хотела. Няма пострадали хора. Шестима души са били хоспитализирани за кратко с респираторни проблеми, но скоро са били изписани.

Сподели публикацията