Slide
Slide

Кранево. Ваканционно селище „Терма вилидж“ привлича туристи от Финландия и Дания с възможностите си за спорт и семейна ваканция. Комплексът, включващ два петзвездни хотела в Кранево, участва на международни туристически изложения в Хелзинки (Финландия) и в Хернинг (Дания), съобщи пред Bgtourism.bg комплексният управител Йон Бондар.

„Скандинавски пазар е много интересен и важен за нас. Това е пазар с огромен потенциал за развитие. На изложението в Дания участвахме на щанда на община Балчик по спечелен проект към Министерството на туризма за реклама на Черноморските общини. Това ни даде възможност да представим нашите възможности пред нова публика и да създадем нови контакти. Изложението беше посетено от 40 000 души.
Основната концепция на комплекса си пасва с профила на скандинавския турист. Многодетните семейства бяха очаровани от тематичните ни детски стаи и мезонети, които са обзаведени в стил „Спайдър мен“ за момчета и „Елза“ за момичета – просторните помещенията събират до 5 човека и са на две нива.
Предпоставка за увеличаването на туристи от този пазар е големият интерес към България поради планирани директни полети за Варна и Бургас през летния сезон 2024. Това е и основната причина, поради която скандинавските туроператори са заинтересовани да увеличат портфолиото си с първокласни семейно ориентирани хотели с частен плаж и екологично чиста среда“, каза Бондар

Огромен интерес към България на туристическо изложение в Дания, ще има нов полет Билунд – Варна за Лято ‘24

„Другата немаловажната причина е фактът, че скандинавските държави масово практикуват зимните спортове, а кой друг освен „Терма Вилидж“ може да предостави широка гама спортна инфраструктура включително и професионална ледена пързалка. Ледената пързалка отваря врати на 30.03, от 4.04 до 7.04 ще сме домакин на международен турнир по фигурно пързаляне, а от 08.04 до 23.05 ще имаме  безплатен вход за гости на хотелски комплекс „Терма Вилидж“. На 14.04 ще имаме ден на отворени врати с вход свободен за всички посетители на ледената пързалка“, добави Бондар.

Красимир Станев: Започнатите проекти в българския туризъм имат шанс да се реализират от екипа на министър Динкова

Скандинавците са проявили интерес и към голф туризма, а в близост до Кранево има три игрища на световни ниво. Бондар счита, че датчаните могат да получат у нас 5-звездна семейна ваканция, като съчетаният своето идване с голф, СПА и още много други възможности за туризъм в региона.

Сподели публикацията