Slide
Slide

Хернинг/Албена. Значителен ръст има на записванията на датски туристи за почивка у нас за Лято ‘2024, съобщиха български хотелиери и туроператори пред Bgtourism.bg. Те посочват, че това е в резултат на програмата за реклама на Черноморските общини, която беше въведена от министъра на туризма Зарица Динкова и на екипа й. През последните дни община Балчик в партньорство с община Приморско участва в туристическото изложение Danish Travel Show в град Хернинг. Добрата новина е, че в резултат на преговорите с местния туроператор Ving –Spies ще има нов полет между Билунд и Варна. Въздушната връзка за предстоящия летен сезон ще започне през юни и ще продължи до септември.

Красимир Станев: Започнатите проекти в българския туризъм имат шанс да се реализират от екипа на министър Динкова

„Записванията са основно от семейства с деца, но се търсят и къмпинги, обиколни турове и голф почивки. В Албена отчитаме като изключително успешно участието в най-голямото изложение в Скандинавските страни. Посетителите бяха изключително крайни клиенти и от втория ден идваха с конкретно желание да резервират почивка“, споделят пред Bgtourism.bg Красимира Стоянова – изпълнителен директор на „Албена тур“ и Мая Лазарова – мениджър „Скандинавски пазар“ в „Албена“ АД.

Датски медии разкриват предимствата за почивка на Северното Черноморие в България

По време на гала вечер с 520 гости от над 20 държави домакините обявиха, че изложението е било посетено от над 40 000 посетители. Големият международен форум събра над 1000 изложители и повече от 3500 експерта от туристическата индустрия.

Община Балчик се представя на изложение в Дания

На щанда на Spies организира и презентация за 60 от постоянните си клиенти. Представено беше менюто на борда на самолетите на авиокомпанията им -Sunclass Airlines.
Още от първия ден главния експерт по европейските проекти от община Балчик и старши експерт „Туризъм“ в общината посрещаха гостите с везани ризи с български шевици и ги изпращаха с розова есенция и пакетче семена на цветя за спомен от България. Това привлече вниманието на посетителите и на професионалистите, които търсиха нови контакти с българските участници.

Участието в експото беше по проект към Министерството на туризма, съвместно с един от най-големите скандинаски туроператори VING SVE AB и оператора на летище Варна и Бургас – „Фрапорт Туйн Стар Еърпорт Мениджмънт“. Към двете морски общини Балчик и Приморско се присъедини и екип от ваканционно селище „Албена“, който допълни по прекрасен начин разнообразните възможности за туризъм по Черноморието ни.

Иван Грошев: Програмата на министър Динкова бе високо оценена от водещите европейски туроператори и приета като послание за нова проактивна политика

Сподели публикацията