Slide
Slide
Slide
Slide

Пампорово. Със 100% заетост на легловата си база в момента може да се похвали хотелиер №1 в Пампорово – Антон Анастасов, чийто хотелски комплекс „Камелия“ в началото на годината получи наградата на местната община Чепеларе за най-много реализирани нощувки в курорта за 2022 г. До 20 март в хотела му с 380 легла няма свободна стая. В момента български и британски туристи поравно са заели легловата база и пълноценно се наслаждават на зимната си ваканция в прекрасния комплекс в Пампорово.

Средната заетост на отличника на курорта за м.г. – „Камелия“, за периода от 1 декември 2022 г. до 1 март 2023 г. е близо 76%. Този резултат е бил постигнат и през най-силния сезон – този преди пандемията (2019/20 г.). През Сезон 2020/21 г., заради Ковид-19, е регистриран спад до 49,5 на сто средна заетост, а година по-късно се отбелязва средна заетост от 67%. През тази година възстановяването на резултатите продължава да върви успешно и за периода декември-март резервациите скачат с още 10 пункта, за да изравнят рекордните нива на хотелския комплекс преди пандемията.

Хотел „Камелия“ в Пампорово: Любов от първо спускане

„Пампорово традиционно е любим курорт за българските туристи. Тази година отбелязваме ръст на румънци и британци, а това компенсира отсъствието на руските гости. Курортът се радва на голям интерес и на туристи от съседните държави Турция, Сърбия, Северна Македония и Гърция, както и от страни като Молдова, Израел и др. Пампорово предлага отлични условия за ски и бе един от малкото зимни центрове в Европа, който можеше да предложи през по-голямата част от зимните дни прекрасни условия за ски и зимни спортове, благодарение на усилията, които експертите от местното АД положиха. Пампорово е все по-разпознаваема дестинация сред по-платежоспособните туристи, които ценят усилията ни да предложим качествен туристически продукт“, заяви пред Bgtourism.bg Антон Анастасов.

Антон Анастасов

Той посочи, че с 20 на сто е увеличението на среднодневната цена на легло за сезона спрямо 2019 г. Ръст от 35% се отбелязва при цените за вечеря т.г. заради увелечинето на тока, заплатите и хранителните продукти. В началото на април курортът и в частност комплекс „Камелия“ са сред любимите места за детски и семейни ваканции, а сезонът ще продължи докато има достатъчно сняг.

Сподели публикацията