Slide
Slide

Собствена писта за начинаещи скиори е гордост за ски училището на елитния комплекс

Кристиан ИВАНОВ
Да, любовта от пръв поглед съществува.
Както пламва и любовта към ските още след първото спускане по снежните писти в Пампорово.
Гостите на четиризвездния апартхотел „Камелия“ са убедени в това и всяка година откриват, че любимото им място за ваканция предлага нови възможности за пълноценна почивка.
Луксозният комплекс, който се намира на хвърлей място от лифта, разполага със собствена писта за деца с инсталирани ски елеватори за удобство. Тя е подходяща и за по-големи, но начинаещи скиори, които правят плахи стъпки в собствената си любовна история със ските или сноуборда.

„Пампорово е най-подходящото място, където човек да се научи да кара ски – категоричен е Антон Анастасов, собственик на хотелския комплекс „Камелия“.

Антон Анастасов

– Условията са идеални, както на добре познатите писти в курорта, така и на тази, която сме изградили до нашия хотел. Разполагаме със ски гардероб и със специално подготвено игрище, на което започва обучението за тези, които никога не са карали ски или сноуборд. Там в безопасна среда се научават основните и най-важни умения. Без тях няма как да започне същинското обучение. Образно казано, това е мястото, където се срича азбуката на ски спорта или сноуборда. За най-малките предлагаме ски детска градина. Целта ни е децата да заобичат белите спортове, защото това остава за цял живот. Докато нашите професионални ски учители се занимават с малките момчета и момичета, техните родители имат свободата да се забавляват по пистите в курорта. Или да почиват по най-приятния за тях начин.“

Станцията на лифта е на хвърлей място от хотел „Камелия“

Ски учителите, които се занимават с деца, са професионално подготвени и с натрупан солиден опит през годините. Обучени са да прилагат индивидуален подход към всеки един свой ученик. И както обикновенно се случва, спойката между ментора и неговият възпитаник прераства в истинско приятелство в края на обучението.

Изглед към пистата и връх Снежанка

„Децата са устроени така, че много по-бързо усвояват нови умения и нови знания в сравнение с възрастните. Колкото по-рано започнат да се занимават със зимни спортове, толкова по-добре – споделя инструкторът към ски училище „Камелия“ Хари Папазян.

Ски учителят Хари Папазян с един от своите ученици

– При малките е нужно много търпение. Трябва да умееш да направиш така, че детето да овладее собствените си емоции. Както и естественото за тази възраст желание всичко да става много бързо, на момента. При възрастните е обратното. Тях трябва да ги накараш да се отпуснат и да се престрашат. Когато това се случи, обучението започва да върви много по-леко.“

Хотелският комплекс „Камелия“ предлага и други възможности за приятна здравословна почивка. На разположение на гостите е СПА зона с топъл басейн с постоянна температура 30 градуса. Както и инфраред сауна със солна стена, финландска сауна, парна баня, джакузи, вана за крака и шоково ведро… За този сезон е увеличена топлата СПА зона с нова билкова сауна и парна баня с хамам.
Модерна климатична система позволява всички зони на хотела и апартаментите да бъдат отлично отоплени. Същото важи и за ресторант „Барбекю“, който се превръща в любим за много гости на Пампорово.

Ресторант „Барбекю“ е любимо място за вкусна храна и романтика

„Стараем се да осигурим възможно най-добрите условия за семейна почивка – казва Антон Анастасов. – Подбираме персонала изключително грижливо. Гордеем се с всеки един човек от нашия екип и можем да гарантираме за неговия професионализъм.

Когато нашите гости напускат хотела, децата не искат да си тръгват.

Те вече с нетърпение чакат момента, когато техните родители ще ги доведат отново при нас в Пампорово. За нас това е най-високата възможна оценка. Работим целогодишно и се стараем всяка година да поднасяме нови и приятни изненади за клиентите. През лятото игрището към хотела може да се приспособява за футбол, тенис на корт, баскетболна или волейболна площадка. Вътре в хотела също предлагаме забавления за деца. Имаме много добре подготвен екип от аниматори. Освен това предлагаме условия за конферентен и конгресен туризъм.“

Запознайте се с актуалните предложения на хотел „Камелия“ в Пампорово ТУК

Вечерите в Пампорово са незабравими

В разгара на зимния сезон хотелския комплекс „Камелия“ работи под пълна пара и с една основна цел: Любовта към зимните спортове и Пампорово да печели нови и нови сърца.

Сподели публикацията