Миконос/снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

Миконос. Комбинираната глоба, наложена на плажен бар на гръцкия остров Миконос, достигна колосалните 33 милиона евро (64.54 милиона лева), съобщи агенция „Фокус“, цитирайки Ekathimerini.

Миконос се подготвя за новия туристически сезон (снимки)

Сума от 22,5 милиона евро (44.01 милиона лева) се отнася до глоба за изграждане на неразрешени постройки, а други 11 милиона евро (21.51 милиона лева) са за запазването им на място. За всяка година, която измине и собствениците не съборят постройките, класифицирани като незаконни, имотът ще трябва да плати глоба от 11 милиона евро от тази година.

Собственикът има право да обжалва в 10-дневен срок. След изтичане на срокът, законът позволява спиране на бизнеса, ако собственикът не продължи с разрушаването на незаконните/неразрешените постройки. В допълнение към глобата, наложена на това заведение, е подписана заповед за събаряне на неразрешени конструкции в плажен бар в Псару.

Заповедта е издадена след проверки, извършени от министерството на околната среда на популярния ваканционен остров в периода 4-11 април. Собственикът и в този случай има право да обжалва в 10-дневен срок решението за събаряне. Според инспекторите площите за събаряне надхвърлят 500 квадратни метра.

Сподели публикацията