Slide
Slide
Slide
Slide

Атина. Информацията, разпространена от редица медии у нас, че в Гърция приключва известната практика „кафе срещу шезлонг в Гърция“ е НЕВЯРНА. Няма официални данни досегашният туристически модел по плажовете в южната ни съседка да се променя. Пред БНР главният секретар на Министерството на туризма Олимпия Анастасопулу нарече разпространяваните твърдения „дезинформация“.

Ние нямаме такава информация, нито е в плановете на гръцката държава или Министерството на туризма. Напротив, навсякъде в Гърция, не само в северните ѝ части, може да откриете плажове, където да изпиете кафето или безалкохолното си и да използвате чадър и шезлонг„, споделя Олимпия Анастасопулу.

Олимпия Анастасопулу допълни, че е възможно тази дезинформация в България да се дължи на скорошните публикации за събития в Гърция, които засягат един единствен остров в Гърция – Миконос. Tам бяха открити редица строителни нарушения в туристическия сектор, по-специално плажни барове и заведения.

Да, тези незаконни сгради, съоръжения и заведения съгласно Закона ще бъдат съборени. И впоследствие на хората отново ще бъде предоставен достъп до тези места и плажове на Миконос“, допълни главният секретар на Министерството на туризма. Тя увери българските туристи, че са очаквани с удоволствие в цяла Гърция, при това при същите условия, както досега.

Сподели публикацията