Slide
Slide

Мале. Руснакът Николай Стратичук е първият турист на Малдивите за 2023 г. Той бе посрещнат със специална церемония, проведена на международното летище Велана (VIA) тази сутрин.

Първият посетител за тази година пристигна с полет на Etihad Airways EY278 на Etihad около 6:05 тази сутрин. Той беше посрещнат от висши служители от Корпорацията за маркетинг и връзки с обществеността на Малдивите (MMPRC/Visit Maldives), заедно с ръководители от Министерството на туризма, имиграцията на Малдивите и Maldives Airports Company Limited (MACL).

В това пътуване Николай беше придружен от семейството си. Това е първото му посещение на Малдивите.
Първият посетител получи 5 нощувки в Reethi Faru Resort. Бяха връчени и други специални подаръци на първия посетител за 2023 г., включително подаръци от MMPRC, Министерството на туризма, MACL и Dhiraagu.

Главният изпълнителен директор и управляващ директор (CEO и MD) на MMPRC изрази радостта си от наградите и отличията, които Малдивите получиха през изминалата година. Най-голямото признание дойде в края на миналата година, когато Малдивите си осигуриха титлата „Водеща световна дестинация“ (наред с няколко други отличия) на Световните туристически награди за 2022 г., световно признати като отличителен белег за превъзходство в индустрията. Това беше третата поредна година, в която Малдивите успешно спечелиха тази престижна титла, блестящо свидетелство за доверието, оказано на „магията на малдивското гостоприемство“ от пътници от цял ​​свят.

Националната цел за пристигания на туристи, определена от Н.Пр. президента Ибрахим Мохамед Солих за 2022 г., също беше постигната през декември 2022 г., тъй като Малдивите посрещнаха своя 1,6-милионен посетител за годината две седмици преди края на 2022 г.

Сподели публикацията