Slide
Slide
Slide
Slide

АлУла, Саудитска Арабия. Elephant Rock (Jabal AlFil) е едно от най-популярните скални образувания в света, което все повече туристи от България по-лесно посещават след директните полети от страната ни до Саудитска Арабия. Намира се в района на AlUla, град в провинция Медина в Саудитска Арабия. Тази скала изглежда като слон с прикован към земята хобот.

Слоновата скала е известна още като Джабал-Алфил на арабски език. Височината на скалата е 52 метра. Трудно е да погледнете гигантската Слонска скала и да не сте поразени от огромните й размери.

В продължение на милиони години формата на слона е била оформена чрез водната и вятърната ерозия. Огромният слон стои сред пейзаж от златни пясъци и е заобиколен от други скали, които са също с впечатляващи по размери.

Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Красотата на този могъщ слон се увеличава само с падането на нощта. Тогава става по-реалистичен, осветин с топлите светлини, които са инсталирани на мястото.

До AlUla може да стигнете първо с полет на Wizz Air от София до Рияд, а след това от Рияд да направите вътрешен полет на авиокомпанията Saudi Arabia.

Сподели публикацията