София. Европейската комисия публикува днес есенната покана за подаване на кандидатури за DiscoverEU, благодарение на която 35 000 младежи ще получат железопътна карта, за да пътуват из Европа и да се запознаят с нейната богата култура.

Поканата е отворена за кандидати от страните, участващи в програмата „Еразъм+“, от днес на обяд до 25 октомври на обяд. За да спечелят железопътна карта, младежите трябва да кандидатстват на Европейския младежки портал и да отговорят на 5 въпроса от викторина, както и на още един допълнителен въпрос. Кандидатите, които успешно са отговорили на викторината за подбор и са родени между 1 януари 2004 г. и 31 декември 2004 г., ще могат да пътуват в Европа до 30 дни през периода от 1 март 2023 г. до 29 февруари 2024 г.

Емералд Травел пуска новогодишни чартърни полети до Анталия и от четирите големи български летища

По време на Европейската година на младежта 2022 броят на картите за пътуване беше значително увеличен. Тази година са предоставени общо 70 000 карти. DiscoverEU вече е част от „Еразъм+“, което означава, че инициативата е отворена и за кандидати от Исландия, Лихтенщайн, Северна Македония, Норвегия, Сърбия и Турция.  

Младежите, които ще получат железопътна карта, ще продължат да се ползват от карта за намаления, съдържаща над 40 000 възможности за отстъпки в обществения транспорт, за културни прояви, настаняване, храна, спорт и други услуги, предлагани във всички отговарящи на условията държави.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA