Румънският министър на туризма Даниел Кадариу насърчи румънците да бойкотират австрийските ски курорти
Румънският министър на туризма Даниел Кадариу насърчи румънците да бойкотират австрийските ски курорти
Slide
Slide
Slide
Slide

Букурещ. Политическият елит в Румъния и местната общественост остро реагира на решението на Австрия да не допусне Букурещ в Шенгенското пространство. Припомняме ви, че вчера Австрия гласува против Румъния и България да влязат в Шенген, като страната ни получи “Не” и от Нидерландия.

Румънският министър на туризма Даниел Кадариу насърчи своите сънародници да бойкотират австрийските ски курорти. “Средният брой на румънски туристи в Австрия е 370 хиляди. В същото време не повече от 40 хиляди австрийци посещават Румъния. Ясно е, че основната цел на румънските туристи в Австрия са ски пистите, но всички знаем, че не само в Австрия има идеални условия за каране на ски. Подобни условия, може би дори по-добри в някои случаи, има в Швейцария, Италия, Франция, Германия”, каза румънският министър на туризма.

Най-красивият коледен базар е в Унгария

Кадариу определи като “неразбираемо” отношението на австрийското правителство, което се противопоставя на присъединяването на Румъния към Шенген. Президентът на Румъния Клаус Йоханис определи вота като дълбоко несправедлив и че рискува да повлияе на европейското единство. Министерството на външните работи на Румъния извика австрийската посланичка и определи позицията на Австрия, като неприятелска.

Сподели публикацията