Живакът скоро ще показва летни температури, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Слънчево и горещо ще бъде времето в България през седмицата. Температурите ежедневно ще се покачват, като в петък се очаква да са 37-42 градуса.
Вятърът днес е предимно слаб до умерен.
Максималните температури в страната ще са по-високи от вчера – между 30 и 35 градуса, съобщи bTV. В София – около 30, в Пловдив – около 35 градуса, а във Варна – около 29 градуса.

По морския бряг ще е слънчево и подходящо за плаж. Там вятърът също е слаб до умерен. Максимални температури – между 27 и 30 градуса. Морската вода е от 22 до 25 градуса.

И над планините днес ще е слънчево. На места има незначителна купеста облачност. Вятърът е умерен, а максималните температури – на височина 1200 метра – около 23 градуса, а на 2000 метра – около 15.

Слънчево и горещо време предстои и утре. Вятърът остава до умерен. Максимални температури – между 32 и 37 градуса, по нашето Черноморие – между  27 и 32 градуса.

До края на седмицата прогнозата е за слънчево и все по-горещо време. Най-горещо очакваме да е в петък, когато максималните температури ще са между 37 и 42 градуса. Вечерта и през нощта в петък срещу събота умереният вятър ще донесе малко по-хладен въздух.

В събота очакваме да е слънчево, с повече облаци над планините. Но вероятността за валежи е много малка.

Сподели публикацията