София. В България вече има 15 дипломирани гастрономически специалисти в туризма – професионалисти от София, Варна, Благоевград, Кюстендил, Испания и САЩ, обединени от любовта си към автентичната българска храна и вино. Те не само ценят традиционните вкусове, но и умеят да ги превръщат в качествени гастрономически преживявания за туристите.
Това е първият завършил випуск на програмата „Опознай кулинарните региони на България и стани гастрономически водач“, реализирана от Pendara.bg и MasterChef Мария Жекова в партньорство с HRC Culinary Academy и New Bulgarian University.
„Щастлива съм, че създадохме общност от хора, за които българската гастрономия е мисия. Вярвам, че с Мария избрахме правилния път да споделим опита си в тази област,“ споделя пред Bgtourism.bg Гергана Кабаиванова – създател на „Пендара“ и утвърден експерт в областта на гастрономическите преживявания и селския туризъм.
Създаването на програмата се реализира с подкрепата на America for Bulgaria, а в обучението се включиха изявени гост-лектори.
Поради засиления интерес, през тази година ще бъде организиран още един курс за гастрономически водачи – в периода 13-18 октомври. Записванията вече са отворени на info@hrcacademy.com.
Снимки Гергана Кабаиванова
Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE