Slide
Slide
Slide
Slide

Българската авиокомпания е сред първите европейски превозвачи, които обновяват флота си с новите Airbus A220

София.България Еър“ е сред първите авиокомпании в Европа, която ще получи седем модерни пътнически самолета Airbus A220 с модификация A220-100 и A220-300Националният превозвач ще използва новия модел за редовните си линии още през 2023 година, като пътниците съвсем скоро ще се възползват от най-високото ниво на комфорт, съобщиха от пресцентъра на авиокомпанията.

Доставката на първия по-голям самолет Airbus A220-300 в България се състоя на 17 юни, а до края на годината се очаква да пристигнат още два аероплана от по-компактната модификация Airbus A220-100.

На 12 юли се проведе и демонстрационният полет на първия Airbus A220-300 от София до Варна и обратно.
На борда на самолета бяха представители на ръководството на „България Еър“
, а при кацането си в столицата полетът бе посрещнат с красив воден салют на Летище София.

Изпълнителният директор на „България Еър” Христо Тодоров сподели, че новите седем самолета Airbus A220 заменят част от експлоатираните досега машини във флота на националния превозвач и ще се превърнат в гръбнака на авиокомпанията при изпълнението на редовни полети.

Авиопаркът на „България Еър“ се обновява с по-модерни, по-екологични и икономични самолети, използващи 25% по-малко гориво и с намалени вредни емисии. Самолетите имат с 50% по-малък шумов отпечатък, подходящи за летища в градските зони.

Българската авиокомпания ще оперира с новите самолети за полети на къси и средни разстояния в международните си дестинации, предоставяйки изключителен комфорт и удобства на своите пасажери. Модерният Airbus А220 предлага най-големите прозорци, спрямо останалите в теснофюзелажния клас, по-широки седалки в икономична класа за повече лично пространство и изключително комфортно изживяване по време на целия полет. Самолетът има просторен и тих пътнически салон с ново модулно осветлениеадаптивна климатична система и оптимизирани отделения за ръчен багаж с най-големия капацитет в този клас. В по-големия модел А220-300 пасажерите може да ползват 8 бр. седалки в бизнес класа и 135 бр. в икономична класа, а по-малката серия А220-100 предлага 8 бр. места в бизнес класа към 114 бр. места за икономичната.

Националният превозвач се стреми да предостави на своите пасажери най-добрите и комфортни условия за приятни полети с модерните самолети на Airbus.

Сподели публикацията