Slide
Slide

Самоков. Министърът на туризма д-р Илин Димитров бе сред официалните гости по време на откриването на Национален пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в Самоков. На церемонията присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на Самоков Владимир Георгиев, областният управител на Софийска област Радослав Стойчев, генералният директор на Българското национално радио Милен Митев, общински съветници, общественици и жители на града. Националният пресклуб бе осветен от Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп.

Служебният министър на туризма Илин Димитров връчи отличие и грамота на БТА и на нейния директор Кирил Вълчев за принос в устойчивото развитие на туризма, повишаване на информираността и налагане на висок стандарт на качествена журналистика и съпричастност към инициативата за позициониране и популяризиране на дестинация България. Министър Димитров връчи на генералния директор на БТА символа на Министерството на туризма и на българския туризъм „Златна роза“.

Росен Димитров влиза в Борда на директорите на Canada Jetlines

“В света на медиите и в света на туризма бързият изяжда бавния – няма ли те на картата, ти не съществуваш”, коментира министърът. Туризмът е ключово важен и ако той бъде целогодишен, каквито са нашите стремежи, ще се запази и населението в този град, допълни Димитров. “Така че за мен, като министър на туризма, няма нищо по-хубаво от това тук да се произвеждат новини и то не какви да е, важно е те да са истински. Тук г-н Кирил Вълчев не отстъпва и на йота от това, което прави. Той е един защитник на истинските новини”, каза още министър министър Димитров.

Лентата на новия пресклуб прерязаха генералният директор на БТА Кирил Вълчев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър на туризма Илин Димитров и областният управител Радослав Стойчев.

Любим хотел в Сапарева баня привлече готвач, който впечатли жури в Истанбул с десертите си

Отварянето на пресклубове е част от политиката на агенцията, обединена под марката Национален пресклуб БТА. Целта е те да се утвърдят като място за общуване между медии и представители на бизнеса, политиката, културата и спорта. В тях се организират пресконференции, дискусии, изложби и други събития, на които институции, организации и граждани могат да отправят послания и да огласяват новини.

БТА има национални пресклубове в 26 областни града и в Казанлък, а извън България – в Скопие (Република Северна Македония), Букурещ (Румъния), Босилеград (Сърбия) и Тараклия (Молдова). От 27 декември 2022 БТА има пресклуб и на борда на първия български военен научно-изследователски кораб „Св.св. Кирил и Методий“, който отплава от Варна за Антарктида.

Сподели публикацията