Slide
Slide

Банско. Днес е официалното откриване на ски сезона в Банско. Тази година няма изобилие от сняг, но пък очакванията са за силен, дори рекорден сезон.

Министърът на туризма д-р Илин Димитров ще участва в официалното откриване на ски сезон 2022/23 в курорта Банско, съобщиха от туристическото ведомство. Събитието ще се проведе днес, 17 декември, от 18.00 часа на площад „Никола Вапцаров“.

„Очакваме символично откриване, за съжаление без сняг. Когато насрочихме датата за откриване, имахме прекрасна снежна покривка, но за 10 дни топло време тя изчезна. Машините за сняг в момента не работят, тъй като нямаме подходяща температура, необходимо е тя да е под -3 градуса. Имаме 400 оръдия за сняг и се надявам, ако има подходящи температури, да можем логистично да започнем да покриваме пистите“, заяви пред БНТ Иван Обрейков, мениджър на фирмата-концесионер.

Заради липсата на сняг насроченото за днес състезание „Влез в отбора на шампиона“ на Мария Риш и на Марк Жирардели няма да се състои. Гостите могат да се включат в играта „Ловци на съкровища“, в която ги очакват подаръци.

Туристите могат да се разхождат сред природата, да се насладят на вкусните кулинарни предложения на местните ресторанти и да се отдадат на СПА възможностите в курортното градче. Цената на дневната карта скача с 14% и вече ще струва 90 лева. Цени от 17 декември 2022 г. до 17 април 2023 г. – ТУК! Припомняме Ви, че сезонната карта поскъпна с 200 лева – от 1500 на 1700 лева.

Сподели публикацията