Атрактивни цени за полети от България до бижуто на Червено море
Атрактивни цени за полети от България до бижуто на Червено море

София. След две седмици българските туристи вече ще имат директна връзка с бижуто на Червено море – йорданският курортен град Акаба. Наското принцесата на Йордания Дана Фирас бе на посещение в страната ни, а от 27 октомври нискотарифната компания Ryanair вече ще свързва родната ни столица с град Акаба, който е побратимен с Варна. Проверка на BGtourism.BG установи, че в този час самолетните билети от и до екзотичната дестинация са на много атрактивни цени за 30 октомври – 30,64 евро от София до Акаба и връщането на 6 ноември – 24,30 евро от Акаба до София. Двете дестинации ще бъдат свързани по въздух от 27 октомври.

Полетът е 2.55 часа, като тръгването от София е в 16.35 часа. Препоръчително е да опитате гмуркане с шнорхел.

В залива, където се намира градът, са открити над 140 вида корали, а също и около 40 вида морски животни, които се срещат само тук.

Неотдавна в Акаба беше открит подводен музей, който е разположен на дълбочина 28 метра. Той съдържа 19 образци на извадена от употреба военна техника -има дори истински хеликоптер. Ако не сте фенове на гмуркането, то наемете лодка с прозрачно дъно: това е още една чудесна възможност да видите много интересни неща. Акаба е курортен град, но е препоръчително бански или предизвикателно облекло – къси поли или панталонки, да се носят само на плажа. Не пропускайте и древният град Петра с известния набатейски храм Ал Хазне, издълбан в скалите. Тази гледка ще остане в паметта ви за цял живот!
Розово-червеният град ще ви приветства с уникалните си пейзажи и неповторима атмосфера!

През октомври „Райънеър“ започва полети от София до Марсилия, Париж и Акаба

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE