Лисабон. България – дестинация, която през последните две десетилетия привлича туристи с голф игрища на световно ниво, участва в международното туристическо изложение International Golf Travel Market /IGTM/. Eкспото тази година се провежда от 14 до 17 октомври в Лисабон, Португалия.

Това е най-голямото събитие в туристическата голф индустрия и всяка година се провежда в различна дестинация. От 1998 г. до днес събитието се е провело в над 10 държави, включително Доминиканската република, Франция, Италия, Южна Африка, в различни локации на Испания, Мексико, Португалия, Турция, САЩ и Мароко, Великобритания и др.

Участието на България е организирано от Министерството на туризма. Щандът на страната ни е 48 кв.м., а своите възможности за голф туризъм представят голф игрищата край Балчик и Каварна – “Тракийски скали” и “Лайтхаус Голф & Спа Ризорт”, “Pirin Golf & Country Club” край Банско, Българиън Голф Турс” – единственият специализиран български туроператор в областта на голф туризма. До щанда на България са други две топ дестинации – Италия и Турция, като това допълнително води до по-голям интерес към страната ни, коментират специалисти пред Bgtourism.bg.

Стотици туроператори от цял свят, над 1200 професионалисти в голф индустрията, представители на голф дестинации и курорти провеждат B2B срещи помежду си и създават нови възможности. Щандът на България се отличава със своя дизайн и красиви панорами от страната ни, които по най-добрия начин представят възможностите за туризъм.

Голф туризмът е сред най-бързо развиващите се пазарни ниши в световен мащаб и сред водещите специализирани видове туризъм в България, насочен към платежоспособни туристи от съседните пазари, Германия, Скандинавските страни, Финландия, Русия, Бенелюкс и други целеви пазари. Страната ни има голям потенциал за развитие и все по-често е споменавана като една от добрите дестинации за голф туризъм в Европа.

Сподели публикацията