Роботът “PROFY” взе участие в Международно изложение на страните от Черноморския регион
Роботът “PROFY” взе участие в Международно изложение на страните от Черноморския регион
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Двудневно изложение на възможностите за туризъм в Черноморския регион се провежда днес и утре (8 и 9 ноември) в гр. Варна. Основна тема на събитието е туризма, основан на преживяванията с фокус върху културно-историческото наследство на страните около Черно море. Негов домакин е Висше училище по мениджмънт.

Форумът събира предприемачи и оператори от различни сектори, успешно формулирали туристически предложения за своеобразно преживяване на дестинацията, чрез потапяне в нейните традиции, култура и история. Тази тенденция придоби широка популярност през последните години и става все по-търсена от съвременния посетител. От своя страна, туристическият бранш умело успява да инвентаризира наличните ресурси на съответната страна и да предложи тяхното изживяване по разнообразен и атрактивен начин.

Шефът на световния снукър посети щанда на България в Лондон, ще агитира повече британци да дойдат у нас

Настоящият форум има за задача да презентира една малка част от подобни успешни практики и бизнес модели. Първият ден бе посветен на гостите от Армения, Грузия и Гърция, които гордо представиха поредица от интересни събития, изложби и мероприятия в регионалните им исторически музеи, мастър – класове по рисуване върху коприна, тъкане на килими и много други. Участниците в събитието бяха въведени в преживяването от първо лице чрез участие в кулинарна демонстрация по приготвяне на кинкале – традиционно грузинско ястие. Този вълнуващ ден бе закрит с помощта на хуманоидния робот Profy, който пък представи участието на роботите в създаването на изживяване.

Събитието продължава и утре. В сутрешните презентации ще бъде разгледан потенциала на региона за нови туристически оферти, предлагащи незабравим спомен за посетителя. Следобедните сесии ще представят няколко примера на успешни регионални бизнес модели, а за финал шеф-готвачите от Института по кулинарни изкуства към ВУМ ще предложат уникално изживяване за небцето – демонстрация и дегустация на типично за региона ястие.

Форумът ще осигури условия за създаване на нови бизнес партньорства и изграждане на мрежи и сътрудничество.

Изложението е с вход свободен за всички заинтересовани лица и е бъде полезно за работата на всички оператори от сектора на гостоприемството, нестопански и браншови организации, изследователи и потребители.

Сподели публикацията