Slide
Slide

София. Португалският и испанският пикник в селски двор с вечерно кино под звездите вече са история. Тематичните кулинарни пикници, провели се през август още карат участниците в тях да си припомнят вкусните и емблематични специалитети, колоритните маси с ярки цветове и неповторимата атмосфера.

Е, ако сте пропуснали тази възможност и сте любители на качествената храна, на добрата компания и сте жадни за нови и хубави запознанства, то за Вас е следващият кулинарен ден, в който Негово Величество ще бъде скандинаската храна. Припомняме, че в ресторант на открито се превръщат красиви, малко известни и необичайни места.

Четирима приятели организират вкусни тематични пикници на красиви локации в България

Новата тема на поредицата от тематични кулинарни пикници е Скандинавски пикник с Гравлакс, водка и Мадс Микелсон под звездите. Това си е и идеален повод да изненадате по оригинален начин любимия до Вас човек през септември. Денят е 11 септември – събота, а началото е насрочено за 14 часа.

Събитието във фейсбук ТУК

„Този път напускаме топлите южни морета и ще ви разходим към северните части на континента! Елате с нас на пътешествие из скандинавските страни, където в компанията на елфи, тролове и викинги ще ви предложим част от вкусните специалитети на все по-популярните кулинарни изкушения на севера! Ще полеем добре нашата сага с неизменната водка и много чудесна музика, а на финала ще гледаме заедно на открито Мадс Микелсон във филма-събитие от миналата година „Още по едно““, споделят организаторите.
А менюто? То ще бъде достойно да е част от менюто на най-изисканите и авторитетни ресторанти. Късметлиите ще се насладят на домашен Gravlax от сьомга, поднесен върху картофени рьощи със сос от заквасена сметана и хрян; зелена салата с глазирани кореноплодни зеленчуци и маринована херинга в меден дресинг; класическа норвежка салата с краставици и копър; шведски кюфтенца, поднесени с картофено пюре и грейви сос; Merimiespata – финландскo бавно готвено телешко със зеленчуци в тъмна бира и ароматни подправки; ябълков кейк с боровинки.
В куверта влизат и два шота водка с боровинков сок и коктейл Nordic Snapper.
Пикникът ще се проведе на огромната поляна в селски двор в село Джамузовци или в случай на лошо време (каквото не се очаква по прогноза), на поляна на един километър от селото с навеси, които да пазят участниците от евентуален дъжд, но не и от добро настроение.
Локацията е на близо половин час от София и има възможност след вкусната вечеря и неустоимите питиета, да се остане на палатка или на хотел. Цената на куверт за възрастен е 45 лв., за деца от 6 до 12 години – 22 лв., а за деца до 6 години – безплатно. Посетете фейсбук страницата Adi’s Endless Summer и се включете в неустоимите кулинарни пикници.
ПОСЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦАТА ТУК И СЕ НАСЛАДЕТЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ПРЕКРАНИЦИ ПИКНИЦИ!

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията