Slide
Slide

Каварна отново е сред най-желаните дестинации у нас тези дни. Поводът сега е 15-ото издание на „Миден и рибен фест 2018“. Хиляди жители и гости на града присъстваха на откриването днес и опитаха от вкусните морски ястия.

В подготовката се включиха градоначалникът Нина Ставрева и нейния екип, които като любезни домакини сготвиха вкусна рибена чорба на специалните си гости – кметът на побратимения унгарски град Чопак и делегацията му. Гостите приготвиха пържен шаран и паприкаш.
„За мен е изключително приятно да сложа началото на 15-ото издание на Рибен и миден фест Каварна 2018. Три дни прекрасна атмосфера, много настроение, мирис на море, вкусни ястия и много музика”, заяви кметът на града Нина Ставрева.


Градоначалникът и кметът на унгарския град се включиха в специална работилничка „Морско ателие”, в която децата на Каварна изготвяха материали, украсявайки ги с мидички и рапани, като малчуганите оцветяваха и морски камъчки. На първия ден на феста гости бяха не само унгарците, но и много туристи от Русия, Германия, Румъния и др. държави.

Сподели публикацията