Марияна Николова - вицепремиер и министър на туризма, и Ирена Георгиева - зам.- министър; снимка Руслан Йорданов - bgtourism.bg
Slide
Slide

Златни пясъци. „В българските курорти няма нито един потвърден случай на турист с положителна проба Covid-19, а това затвърждава извода, че България е сигурна дестинация“, заяви на пресконференция днес в Златни пясъци министърът на туризма Марияна Николова. Тя посочи, че това се дължи на факта, че българските хотелиери са взели сериозни мерки, за да няма разпространяване на коронавируса. „Лично видяхте, че всички служители в този хотел са с маски, шлемове, работят с ръкавици, мери се температурата, спазват дистанция и имат дезинфекциращи материали навсякъде“, добави Николова.

Туристическият бранш доволен от мерките на новия министър, но с още въпроси и проблеми за решаване

Тя благодари на всички хотелиери и ресторантьори, които въпреки сложните времена отвориха своите обекти, задържаха своите служители на работа и показват туристическата услуга на желаещите. „Дълбок поклон към тях, че не оставиха сектора да загине напълно, както и за подадената ръка. Нашите хотели спазват здравословни и безопасни условия. Спазват се всички санитарни изисквания, за да не се допусне заболеваемост в курортите“, каза още Николова. Тя припомни, че има предложени хотели за карантиниране на туристи в курортите Слънчев бряг и Златни пясъци.

Обявиха имената на хотелите, предложени за карантиниране на туристи в Златни пясъци и Слънчев бряг

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията