Варна. След обиколката по Южното Черноморие, днес във Варна пристига вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Тя ще участва в заседание на Националния съвет по туризъм във Варна. Преди това ще има среща с местните туристически организации.

От бранша благодариха на министър Николова за бързите и адекватни мерки, които се вземат, съобщава БНТ. Заявят категорично, че не искат проблемите да се политизират и че най-важното в момента е развитието на бизнеса, а с това и на държавата.

Благодарни сме за премахването на изискването за ПСР тест към украинските туристи, които пристигат на Черноморието, обясни пред БНТ Павлин Косев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите – Варна.

Виждаме диалог и една бърза реакция. Това липсваше при предишната министърка, при тази е доста добре изявено, категоричен е Илин Димитров, председател на Варненска туристическа камара.

Той допълни, че на днешната среща ще бъдат повдигнати въпросите за кадрите в туризма, както и ликвидността и подпомагането на екскурзоводите и аниматорите.

75% по-малко са туристите през юни в сравнение с 2019 г.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията