GullivAir започва редовни полети между Бургас и Букурещ
GullivAir започва редовни полети между Бургас и Букурещ
Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. Българската авиокомпания GullivAir планира да започне редовни полети между Букурещ и Бургас, научи Bgtourism.bg. Новината потвърди изпълнителният директор на компанията Янко Иванов. Той посочи, че този маршрут е заявен да стартира от средата на юни. От морския град авиопревозвачът в момента извършва полети до София.

За предстоящия летен туристически сезон Бургас ще бъде свързан и с други румънски градове – Блу Еър е заявил полети от Клуж Напока – от 22 юни, а Юръпиън Еър Чартър – от Тимишоара и Клуж Напока – от началото на юни.

От 2 април започват полетите на GullivAir от София до Тирана

Въпреки сложната международна обстановка, Летище Бургас е с позитивни очаквания за лято 2022. От 9 април, след приключване на планираните ремонтни дейности по рехабилитацията на пистата, стартира сезонната програма на Ryanair с полети до Лондон – Лутън, Варшава, Гданск, Краков, Виена и Будапеща, а от 30 май и до Братислава.

Нови полети до Европа и Балканите в лятното разписание на летище София

* И това лято Wizz Air ще има лятна база на Летище Бургас. Това са общо 18 маршрута, от които 4 нови – Лондон – Гейтуик, Дебрецен – Унгария от 02.06 до 27.10, Жешов – Полша от 19.06 до 15.09, Краков – Полша от 15.06 до 28.10.

* ЕasyJet и тази година ще изпълнява полети до Берлин и Лондон – Гейтуик, като добавя още един маршрут към полетната си програма за Бургас – до Манчестър.

Сelestyal Сruises стартира Сезон 2022 с фокус върху българския пазар

* От 17 юни България Еър също стартира редовни полети до София. Очаква се рестарт на туристическия трафик от Великобритания с полетите на Jet2.com, TUI UK & BH Air и нова авиокомпания за летище Бургас – Jettime, с директни чартърни полети до 3 скандинавски дестинации – Копенхаген, Билунд и Хелзинки.

Швейцарската авиокомпания SWISS поднови полетите между Цюрих и София

Община Бургас, съвместно с „Фрапорт Туин Стар“, ще продължи да промотира града и региона като интересна дестинация, за да бъдат привлечени още повече авиопревозвачи, полети и туристи, съобщават от общинската администрация.

Сподели публикацията