Последно поколение екологичен самолет ще обслужва линията

София. От днес авиокомпания  Swiss International Air Lines(SWISS) отново лети от София до Цюрих. Първият редовен полет след 2017 г. беше посрещнат  на летище София с воден салют от посланика на Швейцария, заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева, мениджъри в Lufthansa Group и ръководството на столичната аерогара. Негово превъзходителство Раймунд Фурер приветства възобновяването на полетите, което ще позволи на пътуващите да опознаят България и Швейцария и да се запознаят с местните културни и исторически традиции.

Полетите до Цюрих са планирани два пъти седмично в дните понеделник и събота. Те ще се изпълняват с Airbus A220-300, който отговаря на най-новите стандарти по отношение на рентабилност и екологичност. Той е по-безшумен и разходът на гориво е с  до 1/4 по-малък в сравнение с други подобни самолети.

„Радваме се, че през лятото осигуряваме възможност за пътуване между София и Цюрих. Разширяването на дейността на SWISS до българската столица допълва местното портфолио на Lufthansa Group и демонстрира ангажимента ни към пазара“, каза Петер Пулем, ръководител отдел „Продажби“ за Централна и Източна Европа, Русия, ОНД и Израел в Lufthansa Group. Освен връзка с Цюрих като дестинация за отдих или бизнес, SWISS предлага и трансферни услуги през своя хъб до Лондон, Тел Авив, Бостън и Ню Йорк“, допълни Пулем.

„Щастливи сме, че авиокомпания SWISS възобнови редовните си полети до Цюрих след тежкия период за целия авиационен сектор, който продължава да влияе на пътуванията в световен мащаб. Екипът на „СОФ Кънект“ работи активно с авиокомпаниите и Министертвото на туризма, за да обогатява постоянно разнообразието от дестинации и да превърне България в желан избор през всички сезони. Съвместните ни отношения с швейцарските авиолинии са част от нашата дългосрочна програма за подобряване на въздушната свързаност от София и възобновяване или откриване на нови маршрути“, каза Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на летището.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA