Slide
Slide
Slide
Slide

Вашингтон. Десетки разноцветни хвърчила полетяха в небето и смях изпълни парковете във Вашингтон. Поводът – традиционната надпревара с хвърчила, която е част от Националния фестивал на вишневите цветове, който по традиция се провежда в края на март в американската столица, съобщава БНТ, позовавайките си на Ройтерс.

Лекият бриз и затоплянето на времето помогнаха на десетките ентусиасти да покажат уменията си в пускането на хвърчила. Пролетта дойде с пълна сила в американската столица, която преживя особено тежка и студена зима.

© БГНЕС

Националният фестивал на вишневите цветове, който се провежда от 20 март до 14 април, включва над 40 съпътстващи мероприятия, най-интересното от които е парадът на 13 април. Той е посветен на разцъфването на десетките вишневи дръвчета във Вашингтон – японските сакура. Празникът се заражда през 1912 година, когато кметът на Токио подарява вишневите дръвчета на американските си колеги.

В момента цъфтежът на сакура е в пика си и окъпаните в нежно розови цветове дръвчета, символ на „вечното приятелство“ между Япония и САЩ, създават уникално усещане за настъпващата с пълна сила пролет.

Сподели публикацията