Бургаската туристическа камара постави актуални теми за предстоящия сезон
Бургаската туристическа камара постави актуални теми за предстоящия сезон
Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. Бургаската регионална туристическа камара напълно подкрепя разгледания на първо гласуване от Комисията по туризъм към Народното събрание законопроект, с който да се възстанови държавната помощ към туроператорите от 35 евро на седалка за чартърни полети с капацитет не по-малко от 100 места.

“Считаме, че тази мярка е една от най-необходимите в контекста на входящия туризъм, който е основен не само за Бургаска област, но и за цялото Черноморие. Също така призоваваме своевременното й приемане и въвеждане, тъй като ще благоприятства успешното планиране на сезон лято 2022 г., който скоро предстои”, се казва в становище на Управителния съвет на БРТК.

Българската авиокомпания GullivAir внася красота и елегантност в небето

“Към настоящия момент друг основен приоритет в подготовката на сезон лято 2022 г. е изготвянето, приемането и прилагането на т.нар. „Covid-19” протокол за обслужване на чуждестранни туристи на територията на република България. БРТК многократно апелира отговорните институции като Министерство на здравеопазването, Министерство на туризма и обществеността за необходимостта от този протокол, който трябва да внесе ясни правила в работата на туроператори, хотелиери, превозвачи както и техните международни партньори в контекста на пандемията от Covid-19”, съобщават още от туристическата организация.

“На прага на предстоящия сезон лято 2022 г. БРТК обръща отново внимание на проблема, който засяга редица заинтересовани страни в туризма, а именно – прилагането на чл. 234 г. от Наказателния кодекс и апелира за неговото преразглеждане. Обслужването на туристи и клиенти с превозни средства 8+1 е съществена част в работата на хотелиери и туроператори и въведените въпросни ограничения възпрепятстват предоставянето на качествени, гъвкави и конкурентноспособни туристически услуги”, информират от Бургаската туристическа камара.

„Експо 2020 Дубай“: Всички посетители на павилиона на България в седмицата „Health & Spa“ ще участват в томбола с награди

От Бургаската регионална туристическа камара посочват, че организацията винаги е била доверен партньор в отношенията и диалога между туристическия бизнес и държавните институции и за пореден път призовава към своевременна намеса от страна на последните в решаването на гореизложените казуси, за да могат работещите и ангажирани заинтересовани страни в областта на туризма да продължават успешната подготовка на сезон лято 2022 г.!

Сподели публикацията