Кметът на Каварна връща топката с бекхенд
Slide
Slide

Кметът на община Каварна Нина Ставрева взе участие в Открития урок по тенис, изнесен на кортовете в родния си град от петкратния шампион Стефан Трифонов. Това бе първото занимание за градоначалника с ракета в ръка, като рамо до рамо до нея бе шефа на спорта в Общината Павел Станчев.

Откритата тренировка за деца и любители продължи два часа. Сред най-малките надежди на тениса в красивото черноморско градче бе 5-годишният талант Димитър Петров. Всички малчугани с усмивка се включиха в тренировката на открито, внимателно слушаха съветите и наблюдаваха движенията на изявения треньор. След заниманието Трифонов, който в кариерата си има победи над топ имена от световния тенис елит като Григор Димитров, Доминик Тийм, Борна Чорич и Дамир Джумхур, отдели време за всяко едно дете като им подари специлизирани книги за тенис.

Част от групата в Открития урок по тенис в Каварна

„На Стефан, с благодарност и признателност, и пожелание за успех! Нека Каварна е винаги в сърцето ти! И …, не забравяй, ти можеш!“, написа кметът на Каварна Нина Ставрева в рекламния каталог на общината, който тя подари на именития си и талантлив съгражданин Стефан Трифонов. Днес той тренира над 200 деца в столицата на Европа – Брюксел.
Трифонов от своя страна подари за спомен на кмета на Каварна тенис книга със следното послание: „За г-жа Нина Ставрева! Пожелавам Ви винаги да бъдете така борбена и още по-успешна! Успехът обича смелите!.

Той поздрави кмета за изявите на корта, като посочи, че с това дава пример на само на своите съграждани, но и на своите колеги кметове в страната да подкрепят спорта, за да може той да се развива и донесе нови поводи за гордост на страната ни.

  • Последвайте ни във фейсбук BGtourism.BG
Сподели публикацията