Снимка Руслан Йорданов, bgtourism.bg
Slide
Slide

София. Wizz Air Abu Dhabi, най-новата национална авиокомпания на Обединените арабски емирства, днес обяви, че Атина ще бъде първата ѝ дестинация. Полетите от международното летище Абу Даби до гръцката столица стартират на 15 януари 2021 г. на цени от само 129 дирхами (AED)*, като билетите са вече в продажба на wizzair.com (налична e и арабска версия) и в мобилното приложение на авиокомпанията.
Превозвачът също ще започне полети от Абу Даби до Солун на 4 февруари 2021 г. с тарифи, започващи от 149 дирхами*.

Wizz Air е авиокомпания на годината в България

Първоначално обявената маршрутна мрежа включва още Александрия, Кутаиси, Ларнака, Одеса и Ереван. Полетите до тези градове ще стартират, когато всяка от тези дестинации се присъедини към списъка на „зелените държави“. Допълнителни дестинации ще бъдат пуснати и след като авиокомпанията добави нов самолет към флотилията си в Абу Даби през следващите месеци.
Междувременно, с флотилия, стартираща с 1 чисто нов самолет Airbus A321neo, авиокомпанията ще стане превозвачът с най-ниския отпечатък върху околната среда сред своите конкуренти в региона.

Обявени маршрути
Дни
Начало
Цени от*
Абу Даби – Атина Понеделник, петък 15 януари 2021 г. 129 дирхами
Абу Даби – Солун Четвъртък, неделя 4 февруари 2021 г. 149 дирхами

*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията