Slide
Slide

Балчик. Екоселище с 5 юрти и с дървени вани – джакузита на открито, ще отвори врати през пролетта на 2021 г. в екопарк „Геранеа“, намиращ се близо до областните градове Варна и Добрич, и само на 5 км от курорта „Албена“.

Eкопарк „„Геранеа“ е едно от малкото красиви места за разходка сред дивата природа.

Удоволствието да посещават магическите постройки ще имат всички туристи, които искат да се докоснат до природата.

Хиляди туристи от България и от десетки държави от чужбина имаха възможност през последните две години да посетят екопарка

и да наблюдават стотици сърни, муфлони и елени как се разхождат на воля, да се наслаждават на съхранената природа на площ от 7 хиляди декара и през по-голямата част на годината да се любуват на аромата на многобройните билки.

През тази година домакините поставиха дървени беседки за отдих на четири ключови места с уникална панорама. Близо до тях бяха монтирани и 4 големи люлки. Около екопътеките има дървени пейки с маси. Базата разполага с мини хиподрум за конна езда и обучения, както и с пансион за коне.

Изградените юрти в „Геранеа“ са от по 36 квадрата, предстои в следващите седмици да бъдат обзаведени.

В тях гостите ще се радват на всички удобства, както в дома си, за да се насладят на една прекрасна почивка на чист въздух.

Екопаркът в Долината на здравето ще предлага на своите посетители не само ваканция на открито,

но и хармонията на простотата и свободата сред природата. Къщите са популярни с това, че пазят от непоносимата жега, от убийствен студ и от бурен порив на ветровете, който в Добруджа често кара клоните на дърветата да „танцуват“. Температурата вътре в юртите, независимо от сезона, е между 15-25 градуса.
„Нашата философия е насочена към здравословния начин на живот. Първите ни стъпки в екопарка бяха грижа към природата и към богатата ни селекция от хиляди животни – красиви елени-лопатари, муфлони, сърнички, камерунски козички, глигани и още много, много други видове животни.

За пример! Неочакван и добър жест на туристическа атракция до Албена трогна и разплака потребители във фейсбук

През отминалата година наши редовни посетители бяха туристи от чужбина, които идваха при нас на сафари, и имаха възможност да се насладят на истинска разходка сред природата и да видят ценни екземпляри.

Много български туристи преоткриха екопарк „Геранеа“. Основно идваха семейно през уикенда. Нашето място е отлична локация за фирмени посещения и за организиране на мероприятия на открито.

Туристите комбинират посещенията си в екопарка със съседни забележителности във Варна, Добрич, Балчик, Каварна, с плаж в Албена или Кранево. Близо до нас има три чудесни аквапарка – в Албена, в Топола Скайс край Каварна и в в Златни пясъци. Това допълнително даде възможност на гостите с деца да съчетаят почивката си по Северното Черноморие с посещение и в „Геранеа“.

Все по-трудно е хората да имат истински контакт с природата, да си подарят един детокс ден – без телефони и интернет, само с разговори помежду си и далеч от напрежението в града или работното си място. Това им предлагаме ние целогодишно, и то в момент на COVID-19, когато туристите имат необходимост от здравословна разходка за подсилване на имунната си система и повече позитивизъм, от чист въздух, от здравословна храна“, сподели за bgtourism.bg собственикът на „Геранеа“ Рехджан Низам. Неговите усилия, както и на екипа му, който е отдаден на работата си в екопарка, бяха оценени високо през последните две години. Туристическата забележителност е носител на наградата Еко туризъм на Балканите за м.г.

Разгледайте сайта на „Геранеа“ТУК и запазете своя специална разходка сред природата.

През декември 2019 г. Екопарк „Геранеа“ получи голямата награда за Еко туризъм на Балканите

В съвременния турски език думата (yurt) е синоним за „родина“ или „обща спалня“. На монголски юртата се нарича „гер“ и се превежда просто като „дом“. „Геранеа“ ще предлага на своите гости дом сред природата в света, който е изграден близо до морето и от градския живот.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията