Slide
Slide

София. Въпреки трудностите в авиационния и туристически бранш, днес (30 октомври 2020) излетя полет с около 150 търсещи приключения и слънце български туристи от София към Египет – летище Хургада. Полетът е изпълняван от българската aвиокомпания ALK Airlines, а туристите ще се наслаждават на почивката си със съдействието на TEZ TOUR България. Оказа се, че желанието на хората за свобода, плаж и море е силно и дори задължителните PCR тестове не могат да ги уплашат.

Екипажът на aвиокомпания ALK Airlines, начело с командирите Мартин Колев и Любомир Колев, за пореден път си партнират с TEZ TOUR България по чартърната програма за почивка в Египет. Днешният полет е последен за есен 2020, но очакваме с нетърпение пролетната чартърна верига през 2021, съобщава за bgtourism.bg туроператорът.

Всички самолети на авиокомпания ALK Airlines, разполагат с така наречените HEPA филтри за пречистване и поддържане качеството на въздуха по време на полет. Благодарение на тези филтри, въздухът в самолета се обновява през няколко минути минавайки през термична обработка. Екипажите на авиокомпанията са запознати с всички препоръки на световните здравни и авиационни власти и са обучени да действат в случай на установен пътник с коронавирус на борда. Преди и след всеки полет пасажерският салон и тоалетните в самолета се дезинфекцират от лицензирана фирма със специални препарати. По този начин се ограничава евентуалното разпостранение на зараза по въздушен път.

От туроператора споделят, че днешният полет е бил непланиран, но поради голямото потребителско търсене и с бързата реакция и съдействие на авиокомпания АЛК, е обявен около месец по-рано и реализиран успешно.

„Благодарение на сътрудничеството и партньорството ни с TEZ TOUR България и професионализма на техния мениджмънт, авиокомпания ALK Airlines има възможност отчасти да минимизира големите загуби, породени от Covid-19.“ споделят от авиокомпанията.

НОВА ГОДИНА В АНТАЛИЯ И ЕГИПЕТ

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията