Slide
Slide

Малък сицилиански остров се продава от аристократично италианско семейство. Цената му е доста по-ниска от лятна къща в Тоскана, апартамент в Манхатън или дори вили в … Балчик, като се има предвид, че някои от тях струват по 4-5 милиона евро. Първоначалната продажба на острова е била за 3,5 милиона евро, но никой не е проявил интерес. Сега струва между 1 и 3 милиона евро.

Isola delle Femmine (Женският остров, от италиански), див девствен атол близо до Палермо с каменна кула от 17-ти век, е обявен за продажби, като се очакват оферти от 1 милион евро нагоре, съобщава CNN.

Собствениците на острова се затрудняват в поддържането на имота, който притежават от векове. Ненаселеният остров с овална форма е част от защитен морски парк, който сега е елитно място за гмуркане.

Древни римски реликви са разпръснати по морското дъно наоколо, а водите, пълни с рифове, са обитавани от омари, морски анемони и каменни корали.

Първоначално островът бил обявен за продажба на много по-висока цена, но не се явили кандидати и сега цената е намалена.

Isola delle Femmine се намира само на 300 метра от село, на което е кръстен. Някога островът вероятно е бил полуостров, свързан с провлак. Местните хора го наричат „l’isolotto“, или „островчето“, „бебе-остров“.

Древната кула се издига на висок затревен хълм. Била е част от защитна мрежа от крепости, построени за защита на бреговете на Сицилия от сарацинските пиратски нападения.Има 360-градусова гледка от върха, простираща се до остров Устика.
Isola delle Femmine превежда от италиански като „остров на жените“. Легендата гласи, че 13 турски девойки, изгонени от семействата си като наказание за престъпления, са се скрили на острова, след като тяхната лодка е била ударена от буря. Живеели там щастливо и досега.
Сподели публикацията