Площад “Света Неделя” в София ще изглежда по този начин след реконструкцията (снимка)
Площад “Света Неделя” в София ще изглежда по този начин след реконструкцията (снимка)

София. Проектът на архитектурно бюро „Фуксас“ на световноизвестния архитект Масимилиано Фуксас беше класиран на първо място от международното жури, което оценяваше проектите в архитектурния конкурс за обновяване на пл. „Света Неделя“. За мен лично най-важно е да имаме проект, който отчита спецификата на мястото и може да се реализира. През следващата година предстои проектиране, което да отрази и препоръките на журито, и допълнителен преглед на предложените материали.
Площад „Св. Неделя“ е едно от най-знаковите места в сърцето на София и част от археологическия резерват, който пази наследството на Древна Сердика. Затова нашето решение беше да организираме международен конкурс за възстановяването му.

5 идеи за уикенда: Кулинарен фестивал във Варна, Ден на шопската спържа и суджука, ракия фест, „Тракийска броеница“ и „Дунавска перла“

Признание за София и за качеството на конкурса е, че сред 7-те участника са някои от най-големите и световно признати архитектурни бюра в света с опит, както в проектирането на градски пространства, така и в запазването и социализацията на археологическото наследство.

Високо признание за Албена в далечен Китай, българският курорт е в ТОП 10 на СПА дестинациите

С проекта трябва да решим две важни задачи – да възстановим пл. „Св. Неделя“ като знаково историческо място за София заедно с богатството на Древна Сердика и да разширим пешеходните пространства.

20-те най-очаквани хотела в света, отварящи през 2020 година (1 част)

20-те най-очаквани хотела в света, отварящи през 2020 година (2 част)

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE