София. Проектът на архитектурно бюро „Фуксас“ на световноизвестния архитект Масимилиано Фуксас беше класиран на първо място от международното жури, което оценяваше проектите в архитектурния конкурс за обновяване на пл. „Света Неделя“. За мен лично най-важно е да имаме проект, който отчита спецификата на мястото и може да се реализира. През следващата година предстои проектиране, което да отрази и препоръките на журито, и допълнителен преглед на предложените материали.
Площад „Св. Неделя“ е едно от най-знаковите места в сърцето на София и част от археологическия резерват, който пази наследството на Древна Сердика. Затова нашето решение беше да организираме международен конкурс за възстановяването му.

5 идеи за уикенда: Кулинарен фестивал във Варна, Ден на шопската спържа и суджука, ракия фест, „Тракийска броеница“ и „Дунавска перла“

Признание за София и за качеството на конкурса е, че сред 7-те участника са някои от най-големите и световно признати архитектурни бюра в света с опит, както в проектирането на градски пространства, така и в запазването и социализацията на археологическото наследство.

Високо признание за Албена в далечен Китай, българският курорт е в ТОП 10 на СПА дестинациите

С проекта трябва да решим две важни задачи – да възстановим пл. „Св. Неделя“ като знаково историческо място за София заедно с богатството на Древна Сердика и да разширим пешеходните пространства.

20-те най-очаквани хотела в света, отварящи през 2020 година (1 част)

20-те най-очаквани хотела в света, отварящи през 2020 година (2 част)

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК