Slide
Slide

София. Националният превозвач „България Еър“ е първата авиокомпания на нашия пазар, която въвежда в експлоатация нова изключително модерна и иновативна UV технология за дезинфеция на самолетите си. От началото на ноември, в допълнение към досегашната дезинфекция със сертифицирани препaрати и за да осигури на пасажерите си най-висока степен на защита и комфорт при пътуване, преди всеки полет помещенията в самолетите ще бъдат обработвани и със специално създадена за целта система с ултравиолетови лъчи (UV) – HoneywellUV Cabin System II. Технологията доказано унищожава всички вируси и бактерии от гладките повърхности.

Turkish Airlines подновява полетите до Варна

Машината е адаптирана специално за авиацията по подобие на системата за дезинфекция с UV лъчи, която се използва в лечебни заведения и COVID отделения. Тя разполага с разтегателни UV рамена, които обработват седалките, повърхностите и кабините на самолета, без да използват почистващи химикали.Труднодостъпните места в самолета също могат да бъдат дезинфекцирани благодарение на подвижна лампа.По този начин, след обработка с машината, пътниците могат да се качат в изцяло стерилен салон.

Нови мерки: Преустановява се организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти

„Приоритет на националния превозвач винаги е било да предлага на клиентите си сигурен и комфортен полет. Затова и от началото на пандемията полагаме изключителни грижи за дезинфекцията на борда на самолетите си. Въвеждането в експлоатация на новата машина е поредната стъпка в тази посока, като по този начин стремежът ни е да предложим най-висока степен на сигурност на пасажерите ни“, обясни изпълнителният директор на „България Еър“ Христо Тодоров.

Машината е въведена в експлоатация вече от световния превозвач Qatar Airways, а „България Еър“ е единствената авиокомпания, изпълняваща полети на нашия пазар, която започва да я използва за дезинфекция на самолетите си.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията