Slide
Slide

Поморие. В подкрепа на процеса на ваксиниране днес бяха открити три нови ваксинационни пункта в туристически точки по Черноморието – в к.к. Слънчев бряг, Несебър и Поморие. Министър Балтова и ръководителят на Държавната агенция за развитие на туризма на Украйна Мариана Олескив посетиха мобилния ваксинационен център в Поморие.

Двете, съвместно с главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев и директора на РЗИ д-р Георги Паздеров, на място се запознаха с мерките за сигурност и спазването на здравния протокол в туристическите обекти.

По-рано д-р Паздеров съобщи, че в България всеки има достъп до всичките разрешени в ЕС ваксини, а страната ни е най-сигурната дестинация в южната част на Европа. По думите му към момента нивото на заболеваемост за Бургас е 43 на 100 хиляди, ваксинираните с една доза са близо 30%, а с втора доза 14 на сто, подобна е ситуацията и за цялата страна. Това е много нисък процент ваксинирани, коментира министър Балтова и призова всеки сам да вземе решение за себе си, като помисли за здравето на своите близки, семейство и приятели.

Ако искаме да осигурим и зимен сезон, трябва да сме по-активни в процеса на ваксинация и да останем в тази зона, в която България се намира сега, обърна внимание  министър Балтова.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията