Slide
Slide

Пловдив. Осмото издание на Дефиле „Вино и гурме“ ще Ви изненада с рекорден брой участници, пъстра фестивална програма и феерия от вкусове. Участниците ще бъдат разположени в шестнадесет емблематични къщи – музеи и галерии, заведения и културни средища в Стария град. Резервирайте отсега престоя си под тепетата и запазете датите 14 и 15 май. 

За първа година събитието ще се проведе под патронажа на Министерството  на туризма. По време на фестивала може да посетите информационния им щанд в Къща „Иван Черноземски“.

По време на събитието може да опитате над 240 вида вина. Дегустацията на вино се осъществява с жетони по 0.75 лв. Не пропускайте възможността да се сдобиете и с брандирана стъклена чаша за дегустации, за да се почувствате като истински професионалист. Ще ги намерите пред  всяка локация, където ще има информационен пункт, от който може да се снабдите с желания от Вас дегустационен комплект. А за да усетите вкусовите качества на дегустираните вина, препоръчваме да ги комбинирате с подходящи гурме продукти.

Официалното откриване ще е в събота, 14 май от 11 часа, в началото  на Стария град, ул. „Съборна“, 2-4, с което ще се даде старт на дегустациите.

Дегустациите в събота ще се осъществяват от 11:00 до 19:00 ч., а в неделя от 11:00 до 18:00 ч. Разнообразна и забавна фестивална програма ще допълва Вашето преживяване. Не пропускайте да се запознаете с всички участници и фестивални активности на Фейсбук страницата на събитието: www.facebook.com/wineandgourmetfestival

Подвижният „Фото кът“ отново ще обикаля всички локации и улички из Стария град. Всеки, който се е снимал с рамката на фестивала и е качил снимката в Инстаграм ще участва в играта, а за снимката, която е събрала най-много „лайкове“ ще има награда-изненада.

Събитието се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2022 г.

Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив”, Университет по хранителни технологии – Пловдив и всички партньори, участници във винения фестивал, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града.

Спонсори на събитието „Димитър Маджаров-2“ EOOД и „Актуал Индъстрис“ ООД.

Партньори на фестивала: Регионален етнографски музей – Пловдив, Регионален исторически музей – Пловдив, Сдружение „Бизнесът за Пловдив“, Галерия „Джуркови“, Компания за бутилиране на минерална вода „Михалково“, Енко пластикс, Ледена епоха, Франк Мартен Плейърс, Девическа хорова формация “Евмолпея”, Сдружение „Младежи БГ.“, ЕТН хост.

Медийни партньори са: Катра ФМ, БНР Хоризонт, БНР Пловдив, Дарик радио, Вестник „Марица“, СОЛ „Комюникейшънс“ ЕООД, Bgtourism.bg,  Фрамар.БГ, Лицата на града, How2Plovdid, Пловдив Онлайн, Филибето, Wine Tour Maker, Winetours.bg, Fest-bg.com 

Сподели публикацията