Slide
Slide

София. Управителният съвет на Български съюз по балнеология и СПА туризъм информира с официално писмо вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов за готовността на сектора от 1 април 2021 г. да работи стриктно спазвайки Указанията за работа на Медикъл/СПА, СПА и уелнес центровете, съгласувани с Министерство на здравеопазването (РЗИ) и Министерство на туризма.

„Вследствие на писмото, благодарим на вицепремиера и министър на туризма за адекватната и бърза реакция и поетия ангажимент за съдействие и подкрепа към Медикъл/СПА и СПА продукта, свързан със здравето и профилактиката, както и за недопускане на разделение на частен и държавен бизнес“, посочват от организацията.

СПА индустрията потвърди, че е готова да отвори след 1 април при стриктно спазване на всички мерки

„Благодарим на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, на председателя на Комисията по здравеопазване към Народното събрание д-р Даниела Дариткова, както и на доц. Ангел Кунчев – Национален оперативен щаб, за отговорното решение в този труден момент за всички ни да бъде подкрепена превенцията и профилактиката, чрез разрешаване на дейността на Медикъл/СПА, СПА и уелнес центровете“, добавят от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

„Спа центровете бяха затворени за 10 дни за втори път, но ние сме наясно със сложната обстановка и сме солидарни с лекарите“, каза в „Преди всички“ на програма Хоризонт Сийка Кацарова, председател на Българския съюз за СПА и балнеотуризъм.

„Но пък СПА туризмът спазва много стриктно мерките и е достатъчно отговорен, още миналата година при първия локдаун подписахме с министъра на туризма и с главния държавен здравен инспектор протокол, по който да работим. Сега написахме пак писмо до министъра на туризма и до социалния министър, защото, ако затварянето продължи по-дълго, това ще е сериозен проблем. Кадрите в нашия бизнес не се създават за едни ден, ако ги загубиш, губиш и бизнеса си“, добави Кацарова.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията