Slide
Slide

София. Обръщаме се към Вас с молба на 1 април, след изтичане на времетраенето на въведените със Заповед №РД-01-173/18.03.2021 временни противоепидемични мерки на територията на България, да бъде дадена възможност на Медикъл/СПА, СПА и уелнес хотелите/центрове да продължат своята дейност при стриктно спразване на всички противоепидимични изисквания и указания на Министерството на здравеопозването и Министерството на туризма.

Това се казва в официално писмо на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, изпратено до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, до здравния министър проф. Костадин Ангелов и до доц. Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор на Република България.

В писмото си представителите на туристическата индустрия посочват, че като отговорен бранш, Медикъл/СПА, СПА и уелнес секторът спазва стриктно въведените временни противоепидемични мерки и е абсолютно подготвен от 1 април 2021 г. да работи, осигурявайки безопасност, но по-важно – възможност за превенция и засилване на имунната система.

„Разрешаването на дейността на Медикъл/СПА, СПА и уелнес центровете е от изключително значение за сектора, тъй като Медикъл/СПА, СПА продуктът са в основата на предлаганата услуга и ще запази работните места на заетите служители“, споделят още от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

От организацията дават като пример, че в Чехия и Сърбия Медикъл/СПА не са преустановили работа по време на пандемията, както и че към настоящия момент е разрешена работата на Специализираните болници по рехабилитация, които в голяма степен покриват дейността на Медикъл/СПА центрове.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията