Сандански

Сандански. Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански, което е регионална структура на Българската хотелиерска и рестораньторска асоциация (БХРА) се обявява категорично против допълнителинте мерки, обявени от здравния министър Костадин Ангелов за ограничаване на работата на хотели, хотели, ресторанти и пиитейни заведения.

Категорични сме, че всички въведени изисквания за ограничаване разпространението на COVID-19 от Световната здравна организация, Министерство на здравеопазването и Министерство на туризма се спазват в нашите обекти членове, се казва в декларация на сдружението, приета единодушно от всички членовена организацията.

Факт е, че след 15 май, когато заработихме отново до ден днешен няма нито едно огнище в хотел или заведение за хранане и развлечение.

Постоянните срещи и коментари от членовете ни са за пълно спазване на изискванията и мерките, дори и за въвеждане на иновативни решения за предотвартяване на разпространението на вируса, се казва в декларацията на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански.

Още едно затваряне на всички обекти би довело до фалит на 90 % от туристическия бизнес в град Сандански, категорични са членовете на регионалната структура на БХРА. Град Сандански е един от първите курорти в Европа с доказана ефективност при заболели от астма, заболявания на дихателните пътища и опорно-двигателен апарат. И вървим в посока отоново в това трудно време да върнем тази слава на град Сандански – „Естествената лечебница“. Разбираме сериозността на пандемията и сложната обстановка, апелираме да се спазват мерките за предотвратяване на разпространението на вируса, но сме категорични, че трябва да продължим да работим, защото обратното би довело отново до дестабилизация на икономиката в този отрасъл и би било пагубно за финансовото и психично здраве на нашите служители.

Туризмът е един от най-големите икономически отрасли в нашия регион и в община Сандански и считаме, че ако отново се допусне затваряне на обектите, ще последват вълна от безработни лица, което ще доведе до нищета и мизерия на много български семейства на прага на толкова важните за нашето общество празници – Бъдни вечер и Коледа и предстоящата зима, категорични са от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански

Туризмът има и огромно влияние и върху други отрасли на промишлеността като транспорт, строителство, лека промишленост, хранително-вкусова промишленост, култура и т.н., припомнят от организацията.

Изразяваме вяра, че ще преминем и още един път през този труден момент, че ще съхраним здравето си и съзнанието си, че ще се справим с икономическите предизвикателства, но единствено и само, ако не се допуска затваряне на туристическия бизнес, допълват от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански. БХРА

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията