Летище Бургас обяви първата си нова редовна линия за 2023 г.
Летище Бургас обяви първата си нова редовна линия за 2023 г.
Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. Летище Бургас обяви първата си нова редовна линия за 2023 г., съобщиха от Фрапорт България От 2 май, два пъти седмично, авиопревозвачът airBaltic ще изпълнява редовни полети от Рига до Бургас, свързвайки не само двата града, но и предоставяйки възможности за връзки между Прибалтийските държави и Финландия с Южното Черноморие.

Полетите ще се изпълняват до 28 октомври 2023 г. и са важен знак за възобновения интерес на туристите от Прибалтика към слънчевите ни черноморски курорти. Въпреки че Летище Бургас посреща чартърни полети от Рига всеки летен сезон, това ще бъдат първите редовни полети до Прибалтийската столица от 2018 година насам.

„Радостни сме от рестартирането на редовните полети от страна на Air Baltic до Летище Бургас. Във Фрапорт България работим интензивно за откриването на все повече директни линии, които да подпомогнат възстановяването и развитието на туризма на Черноморието ни, което все още е под нивата отпреди пандемията. Благодарим на Air Baltic за отличното сътрудничество и сме сигурни в успеха на линията Рига-Бургас през 2023 г.“, заяви д-р Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар“.

„Това е най-големият брой маршрути за един сезон, които сме виждали някога в Air Baltic. Имаме удоволствието да предложим редовни полети от Бургас до разнообразната и оживена Рига, Латвия, както и да дадем възможност на българските пътници сега да се възползват от други дестинации на Air Baltic в Европа и извън нея чрез нашата база в Рига“, сподели Мартин Гаус, Президент и Главен изпълнителен директор на Air Baltic.

Сподели публикацията