Slide
Slide

Крапец. „R.I.P. Крапец… Най-красивият плаж в България е погребан под стотици каравани, палатки, джипове, атевета, паравани за тоалетна, софри от пластмасови маси и столове. Стотици. Не преувеличавам. Скарите са запалени от 10 сутринта… На снимката е само еманацията на цялото това “еко” единение с природата: палатка с тоалетна и каравана върху дюната.
P.S. Моля за извинение синовете ми, на които, може би, развалих един от най-хубавите детски плажни спомени“ – това написа в своя профил във фейсбук Росица Пенкова от Варна.

„Най-хубавите ни лета минаха там, докато преди три четири години не го надушиха софиянци и румънци от ширпотребата!“, коментира Албена Марашлиева.

„Защо не си свинстват в Гърция, а на нас да оставят “мъките” в България? Може би еманация на еко е а….то върху дюни, знам ли…“, споделя Дияна Желева.

„Това съоръжение и аз го видях вчера, дори се чудех за какво е…“ – пише Нора Вакарелова.

Край Езерец преди броени дни

Анета Недялкова посочва: „Ами пак опираме до закони и тяхното спазване, като те се спазват с цената на много дебели глоби. Хората са еднакви по света и само, когато здраво им бръкнеш в джоба, започват да се възпитават. По целия свят има места за диво плажуване, за диво къмпингуване, за организирано плажуване, за органинзирано къмпингуване, за палене на барбекю и т.н. Зони! И като нарушиш зоната, така ти изстръскват джоба, че не можеш да си помислш друг път да се правиш на отворко. Няма друг начин.“

Сезон 2019 ясно показва, че Министерството на туризма е безпомощно пред безобразията, които стават по родното ни Черноморие. Експертите от екипа на Николина Ангелкова се отзовават на най-горещите точки най-вече при подаден сигнал. Екипът на BGtourism.BG ще постави въпроса пред Министерството на туризма и Министерството на вътрешните работи за създаване на туристическа полиция, с цел повече ред и контрол в летните и зимни курорти. Настоящите патрули, които българските униформени извършват заедно с румънски полицаи по Черноморието, се оказват недостатъчни, тъй като следят основно за реда в самите курорти и морски градове, а на неохраняемите плажове, както и за реда за стопанисването на плажове, има извършване на множество нарушения, които вредят за отдиха на летовниците, както и на имиджа на българския туризъм.

Министерството проспа как летовници вдигнаха румънско селище на плажа в защитена зона край Шабла

Сподели публикацията