Slide
Slide

Шабла. Малък румънски квартал се заформи в защитена местност на плажа край шабленското село Езерец. За това ни информира Крикор Латифян. Той е против дивото къмпингуване на нерегламентирани места, където туристите нямат условия за пълноценна почивка и замърсяват природата.

Крикор Латифян е от София, но през лятото за 4-5 месеца живее в къща в региона. Направил е серия от снимки как румънците масово са опънали палатки в зона А на защитена местност в една от най-северните ни точки по Черноморието или са паркирали кемперите си на самия пясък.
„Туристите сутрин стават, отиват до тоалетна в дюните без да си почистват, подмиват се в морето. Накрая оставят боклуците си на плажа“, сподели Крикор. Има поставени табели за забраненото къмпингуване в зоната, която е част от Натура 2000, но въпреки това туристите паркират необезпокоявано и стоят там по няколко дни без да са обезпокоявани. Стопанин на плажа е министерството на туризма.

Собственичка на зеведение на плажа: Министерството на туризма трябва да мисли 10 години напред, а не да се връща две години назад

Сподели публикацията