Slide
Slide

София. Българската страна има готовност да предостави стимулиращи летищни такси и подходящи времеви интервали за кацане и излитане на авиопревозвачи, които да осъществяват редовни полети между София и Рияд и Варна – Дамам. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов по време на среща днес със заместник-посланика на Кралство Саудитска Арабия и пълномощен министър Н.Пр. Наиф бин Асаи.

За да започнат да експлоатират въздушните линии, операторите трябва да предоставят необходимата документация пред въздухоплавателните власти на отсрещната страна и да подадат заявка за изпълнението на полетната си програма.

Заместник-министър Върбанов връчи покана, която ще бъде изпратена и по дипломатически път към министъра на транспорта и логистичните услуги министър Салех ал Джасер за посещение в България. По време на визитата се очаква да бъде подписана Спогодба за въздушни съобщения.

По време на разговора днес беше подчертано, че Саудитска Арабия е много важен партньор на България в Близкия изток, а нашата страна е с ключова регионална роля в Европа за Саудитска арабия.

Сподели публикацията