Работници забиват чадъри на плажната ивица
Slide
Slide

Несебър. Нов малък плаж се появи в община Несебър. На малката ивица работници на хотел Сол Марина Палас, който се намира близо, веднага започнаха да поставят плажни принадлежности – чадъри и шезлонги.

Туристи сигнализираха, че плажното пространство се завзема, а във фейсбук групата „Шофьори Несебър“ се появи клип как служител на плажа се кара на летовничка.

Общинският съвет и Община Несебър веднага реагираха, а днес бе организиран и протест от близо 30 будни граждани. „Още днес изпратихме запитване до Министерство на туризма има ли плаж там, взет ли е на концесия и от кого. Подозираме, че отговора ще е отрицателен, което допълнително ще потвърди неправомерността на тези действия“, съобщава във фейсбук Кръстьо Пеев, председател на гражданската организация „Обществен съвет – Несебър“. 

29-31 юли: Гривна сваля цените в хотели и заведения на „Уикенд в Пловдив“

От кметството излязоха със съобщение, че предприемат законови процедури за своеволното разполагане на чадъри и шезлонги в участък под южния парк на плажа в Несебър.

„По повод своеволно разполагане на шезлонги и чадъри на плажа, който се обособи под Южния парк, в близост до Общинския ветроходен клуб, информираме, че нито Община Несебър, нито Общинският съвет са давали под каквато и да е форма разрешение или съгласие за поставяне на плажни принадлежности и др. на посоченото място. Община Несебър ще предприеме съответните процедури за санкциониране на нарушителите.

Морските плажове са територии с особена защита и в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие е предвидена строга административна процедура за разрешаване разполагането на плажни принадлежности, преместваеми обекти и съоръжение, добавиха от Общината“, се казва в съобщението.

Позицията на хотела

Поради публикациите в интернет и възникналите въпроси относно пясъчната зона непосредствено пред морската градина до яхтеното пристанище в гр. Несебър, бихме искали да ви уведомим следното:
-Чадърите и шезлонгите бяха поставени с цел подобряване на комфорта на всички посетители и общо БЕЗПЛАТНО ползване от местни жители и туристи.
-Пясъчната зона е със свободен и безплатен достъп, както винаги е била и така ще бъде за напред.
-Хотел Сол Марина Палас не извършва никаква търговска дейност във връзка с ползването на поставеното оборудване на пясъка и то е за БЕЗПЛАТНО ползване от всички.
-На плажа няма спасител и всеки трябва сам да бъде отговорен и внимателен за поведението си.
Днес плажът отново е пълен с множество посетители които използват оборудването напълно необезпокоявани. Приветстваме Ви да запазим добрия тон и да не създаваме излишно напрежение. Благодарим Ви за разбирането и благодарим на множеството хора, които оцениха положеният от нас труд за техния комфорт.

Очаквайте продължение на темата!

Сподели публикацията