Slide
Slide

Аруба. Плажът за възрастни на комплекса Renaissance Aruba Resort позволява на гостите си да се приближат достатъчно до екзотичните розови птици, за да се снимат с тях, както и да наблюдават как самолетите прелитат ниско над главите им.  

Една нощувка в хотела струва около 300 паунда и включва достъп до плажа, съобщи „Сън“. И все пак не е задължително да отсядате в комплекса, за да отидете до морето и да видите фламинготата. Отделно се продават билети за екзотичния плаж, които струват около 100 паунда и се изчерпват бързо.

Ако хотелът не е пълен, външните посетители могат да отидат в курорта рано сутринта и да се опитат да купят един от 30-те билета за плажа.

Веднъж стигнали до морето, което е достъпно само чрез хотела или чрез лодка от главния остров, туристите могат да плуват и да се разхождат с птиците.

Фламинготата, макар и диви животни, не се боят от хората, тъй като плажът отдавна редовно е пълен с туристи. Затова и снимките с пернатите приятели стават лесно. Наоколо има дори машина за храна за фламингота, откъдето всеки желаещ може да вземе лакомство за птиците, с което да привлече вниманието им.

Но карибският остров не предлага само това. Наблизо има безопасен уникален плаж с гущери. А благодарение на летището ентусиастите могат да се приближат до излитащите от острова самолети. Самолетната писта се намира само на 15 минути пеш от хотела, а на нея могат да бъдат видени екземпляри като Боинг 737s и Airbus A330s.

Ако обаче нямате възможност да посетите Renaissance Aruba Resort на Карибите, не се притеснявайте. По света има и други места, перфектни за селфи със самолет. Потърсете Махо бийч в Сен Мартен или остров Скиатос в Гърция например.

Превод: Гергана Желева

Сподели публикацията