Slide
Slide

Кюстендил. С обявяването на извънредно положение в България на 13 март 2020 г. беше забранена дейността на всички Медикъл/СПА, СПА и уелнес центрове на територията на страната. Това принуди повечето собственици да затворят и хотелските си бази, тъй като им бе отнета възможността да предлагат продукта, на който са заложили инвестициите си.

В последните години от възходящото си развитие, СПА туризмът в България доказа, че ползването на СПА център не е допълнителна екстра към хотелското настаняване, а напротив – водещ мотив при резервацията на нощувки.

Забързаното всекидневие, стресът на работното място, шумът в градската среда, замърсеният въздух на мегаполисите и други вредни фактори, съпътстващи цивилизованият свят, са едни от основните причини все повече хора да търсят естествените лечебни фактори в балнеоклиматичните и климатолечебните курорти на България.

На 19 май 2020 г., след двумесечна забрана за работа, бе разрешено отварянето на Медикъл/СПА, СПА и уелнес центровете към хотелските бази и рестартирането на дейността им. Но тези два месеца бяха използвани от инвеститорите в бранша за привеждане на всички изисквания и условия за безопасност, така че да гарантират сигурен престой на своите гости и отваряйки на 19 май да са напълно подготвени за всяка ситуация.

Потърсихме за коментар относно колко са готови за работа в условията на COVID-19 мениджърите на един от най-близките до столицата Медикъл/СПА обекти – разположеният в овощната градина на България, само на 80 км. от София – СПА хотел Стримон Гардън.

„Фактът, че работата ни бе официално преустановена от държавата, не означава, че ние сме спрели своята вътрешна дейност по подготовка на обекта, така че щом бъде отворен СПА центърът да имаме изработени ясни правила и противоепидемични мерки, които да гарантират безопасността както на нашите гости, така и на нашия екип.

Инвеститорите в сектор Медикъл/СПА и СПА туризъм са изключително отговорни, осъзнавайки, че

сигурността и доброто здраве са на първо място.

Именно ние, още на 15 март, обявихме, че ще предоставим безплатно настаняване и изхранване на всички медицински и здравни лица, които не са жители на гр. Кюстендил, но ще бъдат ангажирани с предоставянето на медицински и здравни услуги във връзка с лечението от COVID-19. Последваха ни колегите от Велинград, Сандански… Солидарността и човечността е преди всичко!

Сега, два месеца по-късно, вече посрещаме първите си гости, които са напълно информирани за всички мерки, които сме предприели за тяхната безопасност –

поставихме бактерицидни лампи на всеки вход и изход, индивидуален сет с предпазни средства, всеки преминава през термометричен контрол, дезинфектанти и много други.

Закуската ни вече няма да се предоставя под формата на блок-маса, а в 10 различни разнообразни сета…

Доказателство, че сме свършили работата си е доверието, което клиентите ни гласуват, връщайки се отново при нас.“, заяви за bgtourism.bg мениджърът на хотела Петър Иванов.

По данни на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, Медикъл/СПА и СПА направлението в българския туризъм е първото, което ще се възстанови, тъй като българинът осъзнава, че ключът за преодоляване на пандемията COVID-19 е силната имунна система, а България разполага с всички естествени фактори за подобряване на здравния ни статус – климат, минерални води, слънце и пелоиди.

SPA & Wellness

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията