Във Варна откриха новия търговски център Delta Planet Mall
Във Варна откриха новия търговски център Delta Planet Mall
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Най-новият и модерен търговски център във Варна – Delta Planet Mall, беше официално открит днес. Зад инвестициите в Delta Planet Mall стоят сръбската компания Delta Real Estate, част от Delta Holding, и АП Инвест. На тържеството присъстваха кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, Зорана Будич – изпълнителен директор на  Delta Real Estate, и Петър Дудоленски – от АП Инвест. “Откриването на този обект е ясно доказателство за интереса на големи международни инвеститори към Варна, за потенциала, който има и градът ни, и региона. Проектът е впечатляващ и има всички необходими предпоставки да обособи района като втори градски център. Вярвам, че това ще бъде от полза и за хората от районите “Младост” и “Владиславово”, но и за всички варненци и гости на града. Поздравявам инвеститорите, които се включиха в ритъма за нова инфраструктура, който Община Варна налага и съм впечатлен от прилаганите иновативни решения. Разбира се, важен е и фактът, че са разкрити над 900 работни места”, заяви кметът. Успех на новата придобивка за Варна пожела и областният управител Стоян Пасев.

През целия ден хиляди варненци посетиха новата придобивка за града.
снимка Диана Михайлова

“Оценяваме подкрепата от местните институции за проекта, което означава, че това не е нашата последна инвестиция в България”, заяви Зорана Будич.

Кметът на Варна Иван Портних откри Cinema City в новия мол снимка Диана Михайлова

Проектът е на стойност 120 млн. евро, а общата площ на търговския център е 111 хил. кв. м. Търговските площи заемат около 40 хил. кв.м от тях. В мола се намира и най-голямото кино у нас извън София – с 12 киносалона и единствената 4DX зала във Варна.

Сподели публикацията