Slide
Slide

Всеки иска да отиде на парти, но никой не иска да чисти след него. Такава е ситуацията и с Фарьорски острови – група автономни острови, разположени между Исландия и Норвегия и под юрисдикцията на Дания. Там измислиха новаторски начин как да се грижат за дома си и в същото време да посрещат посетители. Официално известие на националния туристически уебсайт на островите гласи „затворено за поддръжка, отворено за доброволчество“. Хотелите няма да бъдат отворени и самолети няма да пристигат – през уикенда 26-27 април 2019 година. Този уикенд е отреден хората от целия архипелаг на острова ще работят по консервационни проекти.

Туристите, които държат да посетят Фарьорските острови през този уикенд, могат да се включат, за да помогнат с доброволен труд. Поканени са вече 100 доброволци – пътешественици от Мексико, Израел, Австралия, Китай и САЩ.

Ръстът на туристи на Фарьорските острови  е с 10 на сто през последните години. По данни на ООН в столицата Торсхавн населението е от около 13 000 души.

Сподели публикацията