Slide
Slide

 

Каньон Colca, Перу
С дълбочина от 3270 метра, пещерният каньон Colca е един от най-дълбоките в света и почти два пъти по-дълбок от Големия каньон. Толкова е отдалечено, че едва когато преди 30 години екип от авантюристи прави първото спускане по реката Colca, чак тогава дълбините са официално признати.
Каньон Waimea, Хавай
Може да е по-известен със своите почивки за сърф, но естествените чудеса във вътрешността на Хавайските острови са също толкова обезсърчаващи, плашещи и страхотни. Това е Уеймеа, най-дълбокият каньон в Тихия океан.
Ждрело Verdon , Франция
Разположено в южна Франция, ждрелото Verdon е зашеметяващо геоложко чудо, чиито 400 м вертикални стени от варовик привличат катерачи в продължение на десетилетия. И наскоро хайлайнери.
Каньон Fjaðrárgljúfur, Исландия
Когато става дума за трудни места за произнасяне, имената на Исландия взимат първо място. Разположен в югоизточна Исландия. Дълбок 100 метра и дълъг 2 километра. През него минава река Fjaðrá, която образува живописни картини, осеяни с ледени потоци и вечнозелен мъх.
Каньон Blyde River, Южна Африка
Има много геоложки чудеса в Южна Африка, от зашеметяващите брегови линии, до планинските вериги и страхотни реки, които пробиват пътя си през епичния пейзаж. Каньонът на река Блайд може да се счита за един от най-добрите. На дължина 25 километра и дълбочина 750 метра, това е едно от най-големите и, благодарение на буйната си зеленина, също е един от най-зелените.

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията