Slide
Slide

София. Студеното време и снежни виелици повече от всякога ни карат да мислим за топли и красиви места. Все по-популярни на българския туристически пазар стават екзотични почивки на слънчеви острови и лазурни плажове. Но освен безгрижното припичане на плажа и игра с делфини или акули по морски разходки расте интереса и към познавателни пътешествия, които предлагат исторически забележителности, кулинарни преживявания, среща с различни култури и авантюри точно през зимния сезон.

Снимки Ара Тур

След запомнящото се пътуване за Деня на мъртвите в Мексико туроператора Ара Тур предлага преживяване на великденските празници в Мексико.

Българската авиокомпания GullivAir внася красота и елегантност в небето

И неслучайно е в множествено число, защото с едно пътуване може да се усети атмосферата на Страстната седмица в мегаполиса Мексико Сити, да се слеете с посрещащите Възкресението по католическа традиция в Сан Кристобал де лас Касас, а после да направите същото по православна традиция на Карибското крайбрежие.

И не само това, програмата предлага посещения на шедьоврите от доколумбовата епоха в Мексико Теотиуакан с Пирамидите на Слънцето и Луната, Паленке с гробницата на владетеля Пакал, смятана за една от най-големите загадки на археологията, Ушмал с неповторимия стил Пуук и Чичен Ица, който е едно от новите седем чудеса на света.

Вечерното посещение на Храма на Кукулкан и звуково-светлинното шоу дават възможност за разходка сред руините под звездното тропическо небе с мистично осветление, както и преживяване на цялата история на маите и спускането на пернатата змия по пирамидата.

Емоциите се допълват с рейд по каньона Сумидеро с внушителните му скали и интересен животински свят, среща с крокодили и фламинго в Рио Лагартос, бродене из джунглите и лежерно разпускане на края по плажовете на Плая дел Кармен.

Разходките из градове като Синакантан, Кампече, Мерида и Валядолид добавят цвят в представата за колониално Мексико, а възможностите за докосване до мексиканската кухня и автентични традиции я правят наистина незабравима.

По програмата са предвидени две дати, на 29.03 и 12.04.2022 г.

Запознайте се с неповторимото предложение на Ара Тур ТУК или на телефон 0999 989 991!

Сподели публикацията